УКРАИНА – ЧАСТО ЗАДАВАЕМЫЕ ВОПРОСЫ

Глобальные события By Western Union Апр 29, 2022

Могу ли я отправить денежные средства в Украину?

В настоящее время доступны денежные переводы в Украину из всех стран, кроме России и Беларуси.

Обратите внимание, что операции в некоторых пунктах обслуживания Western Union в Украине в настоящее время могут быть недоступны. Мы рекомендуем попросить получателя проверить доступность услуг Western Union в предпочитаемом пункте обслуживания с помощью нашего инструмента Agent Locator на нашем веб-сайте.

 

Может ли мой получатель получить денежный перевод в Украине? Если да, то какие варианты выплат имеются?

Получатели в Украине могут получить наличные деньги в пунктах обслуживания клиентов Western Union, согласно лимитам для снятия наличных и доступности валюты, а также непосредственно на банковские счета в Приватбанк, Universal bank (Monobank), Акцент и Ощадбанк.

 

Что случится с деньгами, которые я отправлю, если получатель в Украине не сможет их получить?

Если денежные переводы в Украину не могут быть получены вашим получателем, вы можете потребовать возмещения денежных средств в любое время. Вы получите полное возмещение, в соответствии с изначальным способом оплаты.

 

Я отправлял деньги получателю в Украину, но узнал, что он был вынужден бежать из Украины в соседнюю страну. Каким образом этот человек может получить деньги?

Western Union разрешила выплачивать денежные переводы, отправленные в Украину, в соседних странах – Польше, Румынии, Словакии, Молдове и Венгрии – в качестве временной меры до конца Мая 2022 года.

Для получения денежного перевода получатель может посетить любое представительство Western Union в любой из этих пяти стран, предъявить контрольный номер денежного перевода (MTCN), а также документ, удостоверяющий личность.

Допустимые формы удостоверения личности включают: украинский паспорт, водительские права украинского образца и удостоверение личности, выданное правительством Украины. Для подтверждения получателю следует обратиться в местный пункт обслуживания.

 

ПИТАННЯ ЩОДО УКРАЇНИ

 

Чи можу я відправити гроші в Україну?

Наразі грошові перекази в Україну здійснюються з різних країн, окрім Росії та Білорусі.

Зверніть увагу, що в деяких місцях розташування агента Western Union послуги можуть тимчасово не надаватися. Рекомендуємо порадити вашому одержувачеві перевірити наявність послуг Western Union у відповідному місці за допомогою інструмента «Локатор агентів» на нашому веб-сайті.

Компанія Western Union продовжила дію пропозиції безкоштовних переказів із рахунка на рахунок до 30 червня 2022. Пропозицією безкоштовних переказів можна скористатися для відправлення грошей із банківського рахунку на банківський рахунок або картки в Україні.

 

Чи може мій одержувач отримати гроші в Україні? Якщо так, які є варіанти виплати грошей?

Одержувачі в Україні можуть отримати гроші готівкою у місцях розташування агента Western Union у межах ліміту на видачу коштів та за наявності відповідної валюти, або прямо на банківський рахунок у Приватбанку, Універсал Банку (Монобанк), А-Банку та Ощадбанку.

Щоб підтримати переміщених осіб, які покинули Україну, ми запровадили послугу переказу грошей в Україну, які можуть сплачуватися готівкою в місцях розташування агентів Western Union у сусідніх країнах — Польщі, Румунії, Словаччині, Молдові та Угорщині, до подальшого повідомлення (комісію за переказ грошей сплачує відправник).

 

Що відбувається з відправленими грошима, якщо мій одержувач в Україні не може їх отримати?

Ви можете в будь-який час зробити запит на повернення коштів, якщо ваш одержувач не може отримати гроші, надіслані в Україну. Суму грошового переказу буде відшкодовано повністю тим же самим платіжним способом.

 

Я відправив гроші своєму одержувачеві в Україну, але дізнався, що він виїхав із України до сусідньої країни. Як можна надіслати гроші цій людині?

Western Union може виплачувати грошові перекази, надіслані в Україну, в сусідніх країнах —Польща, Румунія, Словаччина, Молдова та Угорщина – до подальшого повідомлення.

Одержувач може відвідати будь-яке місце розташування агента Western Union у будь-якій із цих п’яти країн, надати контрольний номер грошового переказу та документ, що підтверджує особу, та запросити грошовий переказ.

Можна надавати вказані нижче документи, що підтверджують особу: український паспорт, посвідчення водія, видане в Україні, та документ, що посвідчує особу, виданий державною установою України. Одержувач має перевірити вимоги щодо документів у місцевого агента.